sâmbătă, 20 mai 2017

Ce activități facem când mergem cu Micii Descoperitori în natură

Orice anotimp este potrivit pentru a face diverse activități în aer liber, însă primăvara, când soarele nu încălzește prea tare, mi se pare perfectă pentru a-i bucura pe copii cu descoperiri cât mai interesante. 

Nu locuim în preajma vreunui parc sau a unei păduri, însă trebuie să știți că Motocrosul de pe Dealul Schinoasei este un tărâm ce poate fi explorat la maximum. Astfel, cam în fiecare săptămână ne găsiți aici, unde Micii Descoperitori își fac cercetările. 

Pentru că ei adoră jocul și activitățile planificate, iată care sunt propunerile noastre la acest capitol!

1.Alergăm. Alergatul este probabil activitatea preferată a copiilor. Cum nu le permitem să alerge prin casă, atunci când sunt afară, aleargă cât le poftește inima. 

2.Descoperim insectele. Dupa ploaie apar melcii, pe care Micii Descoperitori îi adoră. Iar în celelalte zile, furnicile, vaca-domnului, albinuțele, fluturii și alte insecte sunt cercetate de aproape, fără nici o frică.

3.Colecționăm obiecte din natură. Uneori, când mergem la plimbare, copiii iau cu ei căldărușele. Ne întoarcem acasă cu ele pline. Pietre, frunze, iarbă, flori, crenguțe. De toate găsești în acestea.

4.Organizăm picnicuri. Picnicurile în sânul naturii sunt bucuria Micilor Descoperitori. Indiferent de ce gustări luăm cu noi, ei sunt fericiți să mănânce în aer liber. Să vedeți cu ce poftă mănâncă!

5.Adunăm gunoaiele. Poate că nu e o activitate prea plăcută, însă copiii trebuie să învețe să protejeze natura. 

Dar voi, ce activități faceți atunci când mergeți cu copiii în natură?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu